Zingeving – hervinden van jezelf

Een klap in je gezicht

Bij de meeste mensen komt het als een klap in het gezicht: de grote vragen, de onzekerheid, de zwaarte van het leven. Welbeschouwd besteedde je er ook weinig aandacht aan. Natuurlijk heb je wel nagedacht over het leven, over jouw leven. Maar dat was dan toch een stuk praktischer: wat wil je doen voor werk, waar wil je wonen, hoe ga je met vrienden om, wat verwacht je van een relatie, een huwelijk. Je kunt daarin niet echt de momenten vinden waarop je echt nadacht over jezelf en dit leven hier. Het is je ook een beetje overkomen allemaal.

Vastlopen in je eigen leven

Je gaat pas over je leven en de manier waarop je wilt leven nadenken op het moment dat je ergens vastloopt. Je werk, je relatie, wat je na gaat laten. Die op zichzelf best praktische vragen bloesemen uit tot De Grote Vragen. Je gaat de waarde van je leven inschatten, je probeert een balans te maken, je raakt een beetje de draad kwijt in jezelf. Wat is nu écht belangrijk voor je?

Dieper verdwalen in je eigen hoofd

Het kan gebeuren dat je steeds dieper in je gedachten rond gaat dwalen en het alsmaar donkerder wordt. Het lijkt wel alsof niets er toe doet en het onmogelijk is een mooi en vervullend leven te leiden.

Positief, concreet en vol energie

In onze gesprekken over zingeving en de zinvolle en vervullende invulling van jouw leven, help ik je van de grote en vaak ingewikkelde vragen tot thema’s te komen waar je iets mee kunt. Je zult merken dat de vragen die je stelt, alhoewel relevant, je exclusief in je hoofd opsluiten. Maar je bent meer dan dat, ook je gevoelens en ook je lijf hebben iets te zeggen over jou en de zin van je leven. Vaak kunnen ze je meer vertellen dan je nu denkt.

Je hervindt jezelf, je vindt nieuwe ijkpunten, oude voornemens en de waarden waarlangs jij je levensweg wilt opbouwen. Dat je dat allemaal zelf vindt en vormgeeft, geeft je een positief gevoel en de energie om niet alleen te snappen wat jouw bedoeling is, maar er ook naar te gaan leven.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Bel of mail mij voor een afspraak naar Psycholoog Purmerend – Maren Broekens.