Therapie en werkwijze in Purmerend

Wie ben je?

Onze eerste afspraak is bedoeld om kennis te maken. Zo belangrijk als het voor mij is om jou, je klacht en een deel van je geschiedenis te kennen, zo wil jij ook weten wie je tegenover je hebt. Onze samenwerking is belangrijk voor het slagen van de behandeling; hoe beter het klikt, hoe makkelijker het gaat. Sommige cliënten weten precies wat er speelt, maar de meesten niet. Samen proberen we je klachten en vragen in kaart te brengen. Je zult merken dat het me niet alleen om die klacht te doen is. Ik wil jou leren kennen, als persoon. Hoe je je verhoudt tot je klacht, maar ook hoe je verder in het leven staat. Je werk, relatie, vrienden, andere klachten.

Bijzonder proces

Dat doe ik omdat een psychologische behandeling een bijzondere behandeling is. Een dokter heeft allerhande middelen en gereedschappen om in te grijpen in je lichaam. Voor ons is dat anders. Die middelen en gereedschappen: dat ben jij. Je bent dus de klacht én de oplossing. En beide verdienen evenveel aandacht in dat eerste gesprek.

Ik stem onze manier van werken, de methoden, theorieën en technieken, af op wat jou goed ligt. Wat je kwaliteiten zijn, wat je goed kunt, wat je makkelijk kunt doen.

Werkwijze

Ik maak veel gebruik van EMDR, ACT, EFT relatietherapie en mindfulness om een grote verscheidenheid aan klachten te behandelen. Je kunt bij mij terecht voor burn-out, depressie, zingevingsvragen, angst, dwangklachten, relatieproblemen, trauma en rouw en verliesverwerking.

Je groeit

Zo werken we op een positieve manier naar de doelen toe. Je leert meer over je klacht – psycho-educatie, je krijgt inzicht in je eigen verleden van de klacht, leert verbanden en patronen zien en hoe je waarschijnlijk al eerder met vergelijkbare vraagstukken bent omgegaan. Je leert dus óók van jezelf.

Wat ik voor jou kan doen…

Wil je meer weten over therapie in Purmerend? Neem telefonisch contact met mij op, of vul het contactformulier in, ik help je graag.