Wanneer ga je naar een psycholoog in Purmerend?

Het liefst zo snel mogelijk. Dat je hier op deze website bent, vertelt al heel veel. Je hebt er waarschijnlijk geen idee van dat je een aantal belangrijke stappen al genomen hebt. Ik moedig je daarom aan om ook de stap te zetten. Kijk naar wat je al bereikt hebt (er zijn heel veel mensen die nooit zo ver komen):

  • Je bent je er bewust van dat het niet goed met je gaat
  • Je wilt dat veranderen
  • Je hebt je gerealiseerd dat je dat waarschijnlijk niet helemaal alleen kunt
  • Je bent je aan het oriënteren.

Elke psycholoog, en ik dus ook, heeft ontzag voor elke nieuwe cliënt omdat we weten hoeveel er nodig is om die vier stappen te zetten.

Hoe weet je of een psycholoog goed is?

Is er ‘een klik’?

Er is onderzoek dat zegt dat een succesvolle behandeling voor maar liefst 70% afhangt van het contact tussen de psycholoog en de cliënt. Niet de methode, niet de kennis en ervaring van de psycholoog, maar de wijze waarop de psycholoog contact met je weet te maken. Ik besteed er veel aandacht aan. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de behandeling niet alleen bij je klacht, maar ook bij jou past. Ik spreek je taal, kan me goed in jouw leefwereld verplaatsen en oordeel nooit.

Bij jouw zoektocht naar de voor jou beste psycholoog doe je er goed aan ook een indruk van de persoon te krijgen. De meeste psychologen hebben een goed profiel van zichzelf op hun website, het is belangrijk die te lezen. Bekijk ook eens mijn profiel. En onthoud: je zit niet aan een psycholoog vast, het eerste gesprek is er om je verhaal te doen en om te kijken of de psycholoog wel bij je past.

Meer informatie over psychologen in Purmerend

Wil je meer weten over psychologen in Purmerend, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel mij even voor een afspraak, of stuur een mail, ik help je graag.